Gemeente trekt portemonnee, Ashram en Scala College blij dat nieuwbouw doorgaat

Foto: Illustratie Ashram College / Scala College

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Ashram College en Scala College kunnen een nieuw schoolgebouw tegemoet zien. De gemeenteraad heeft donderdagavond besloten om 15 miljoen euro extra uit te trekken, bovenop het oorspronkelijke budget van 43 miljoen euro. Zonder extra geld kan de nieuwbouw niet doorgaan.

'Het masterplan voor voortgezet onderwijs-huisvesting is in 2017 vastgesteld en sindsdien zijn de bouwkosten enorm gestegen', verklaart D66-raadslid Maurits de Vries. 'Het kan niet zo zijn dat drie middelbare scholen wel nieuwbouw krijgen en de laatste twee niet', vindt Marjon Verkleij (CDA). Daar was de rest van de gemeenteraad het mee eens.

In navolging van drie middelbare school-vestigingen van het Groene Hart, gaat het Scala College met kerst 2022 verhuizen van de Diamantstraat naar de Henry Dunantweg en betrekt het Ashram College een halfjaar later hun nieuwe complex pal naast het huidige gebouw aan het Marsdiep.

'Dit is ontzettend belangrijk', reageert Raymond Pet, directeur van het Scala College. Het huidige gebouw is veertig jaar oud en voldoet niet aan de onderwijswensen van deze tijd. Dat geldt ook voor het Ashram College. 'Nu het erdoorheen is, geweldig', vindt teamleider Ronald de Rooij. 'Dit gaat een hele positieve boost geven voor het Ashram College.'

Stemming gemeenteraad

Voor (37): Nieuw Elan (8), VVD (6), CDA (5), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SP (2), ChristenUnie (2), Beter Alphen (1), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Dorpen en Wijken Belangen (1).

Tegen (0): n.v.t.

(37 van de 39 raadsleden waren aanwezig)