Gemeentebestuur wil aanbestedingsprocedure starten voor nieuwe exploitant Theater Castellum

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gemeentebestuur wil een aanbestedingsprocedure starten voor de exploitatie van Theater Castellum. Tijdens een marktverkenning van de gemeente Alphen aan den Rijn is gebleken dat meerdere marktpartijen interesse hebben om het Alphense theater op een andere manier te exploiteren.

De marktpartijen hebben verschillende voorstellen gedaan om het theater op een andere manier te runnen. Wat de voorstellen precies inhouden is niet bekendgemaakt. Het college van burgemeester en wethouders is wel van mening dat de voorstellen financieel gezien een besparing op de gemeentelijke begroting kunnen opleveren.

'Voorwaarde daarbij is dat het theater en de sociaal-maatschappelijke functies behouden blijven', meldt de gemeente. 'Een gebouw met meerdere functies zoals theater, bioscoop, horeca, nieuwe culturele functies en het huis van Studio Alphen.' Aan de Alphense gemeenteraad wordt gevraagd om wensen en bedenkingen in te dienen op de randvoorwaarden voor de aanbesteding.

Vanaf januari weer open

Sinds mei 2020 wordt het theater verbouwd. Vlak voor de afronding van de verbouwing bleek dat de brandcompartimentering niet overal aan de brandveiligheidseisen voldoet. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde uiteindelijk in om 3,6 miljoen euro extra uit te trekken om het theater in orde te maken.

Zonder eventuele nieuwe tegenslagen moet Castellum in januari 2022 de deuren weer kunnen openen.