Gemeenteraad geeft geen groen licht voor extra flatgebouw Alphense Saffierstraat

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er komt geen vierde flatgebouw aan de Saffierstraat in Alphen aan den Rijn. De gemeenteraad wil niet dat er 25 appartementen, verdeeld over negen woonlagen, gebouwd worden op de groenstrook vlak naast de rotonde met de Burgemeester Bruins Slotsingel.

Omwonenden hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente Alphen en de gemeenteraad steunt hen. Het groen in Park Zegersloot mag niet opgeofferd worden voor woningbouw. Ook staat het beperkte aantal woningen dat gebouwd kan niet worden niet in verhouding met de natuur die geslachtofferd moet worden.

Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) heeft zes onorthodoxe woningbouwlocaties aangewezen in de plaats Alphen aan den Rijn. Van de provincie Zuid-Holland moet Alphen eerst op zoveel mogelijk binnenstedelijke plekken huizen bouwen voordat eventueel een polder bebouwd mag worden.

Overige locaties

Op de vijf andere voorgestelde plekken zouden wel woningen gebouwd mogen worden, bleek donderdagavond tijdens de commissievergadering. Eind mei moet de gemeenteraad formeel instemmen met de woningbouwlocaties tijdens een raadsvergadering.

Het gaat om de Klompenmaker bij verpleeghuis Noorderbrink, het parkeerterrein van verpleeghuis Oudshoorn aan de Henry Dunantweg, het Bospark achter Groene Hart Leerpark, het parkeerterrein van voetbalvereniging ARC aan de Oranje Nassausingel en de Asfaltcentrale aan het 's-Molenaarspad.

Mogelijk valt de Klompenmaker-locatie nog af, omdat daar bij de nodige politieke partijen - zij het geen meerderheid - weerstand tegen is. Ook woningbouw bij ARC stuit op verzet, maar onvoldoende om dat plan te herzien.

Lees ook: Dit zijn de plannen om op zes locaties in de plaats Alphen 425 woningen te bouwen