Gemeenteraad geeft groen licht voor nieuwe woonwijk Westvaartpark

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De gemeenteraad gaat akkoord geven op de bouw van de nieuwe woonwijk in het Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de commissievergadering van de Alphense raad. Er komen 350 huizen; 25 procent is sociale woningbouw, 75 procent hoort toe tot de vrije sector.

De hoeveelheid natuur die opgeofferd wordt om de nieuwe woningen te bouwen wordt elders in de gemeente Alphen gecompenseerd. Die afspraak heeft wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) gemaakt met grondeigenaar Staatsbosbeheer. 'Vijf hectare van de huidige locatie compenseren we elders met bos en negen hectare met natuurgebied. Daardoor mogen we in het Westvaartpark woningen gaan bouwen', legt Van As uit.

Als over een half jaar het bestemmingsplan dat de gemeenteraad op 20 februari vaststelt onherroepelijk is, kan begonnen worden met de bouw. Wethouder Van As gaat nog met de projectontwikkelaar in gesprek om het aantal middensegment woningen uit te breiden.

Hieronder is het radio-interview met wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) over het Westvaartpark te beluisteren, evenals de reacties van raads- en commissieleden Peter Bakker (PvdA), Peter Bontekoe (DWB), Bas van Polanen (VVD) en Jeroen van Gool (CDA).