Goed nieuws voor mountainbikers: nieuw mountainbikepad Bentwoud in 2024

Foto: Pixabay

BENTHUIZEN – Stichting MTB Bentwoud heeft in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en de Gemeente Alphen aan den Rijn de aanleg van een nieuw mountainbikepad in het Bentwoud gerealiseerd.

‘Er is een zorgvuldig traject afgelegd, waarbij overige gebruikers van het Bentwoud steeds betrokken zijn geweest’, aldus Staatsbosbeheer. ‘De mountainbikeroute wordt aangelegd als familieroute zodat jong en oud kennis kunnen maken met deze sport.’

Mountainbike pad en fietsbruggetje

De werkzaamheden voor het mountainbikepad begonnen op dinsdag 5 december. De mountainbikeroute komt te liggen tussen de parkeerplaats west en de N209. Er wordt ook een fietsbruggetje gebouwd over de aanwezige watergang. Zo kunnen de mountainbikers het pad bereiken.

Op zaterdag 16 december vindt om 13.00 uur een aftrap plaats met vrijwilligers. Dit moment wordt georganiseerd door Stichting MTB. De aanleg van het pad duurt tot maart 2024. Van Der Spek B.V. en Van Vliet civiele techniek voeren de werkzaamheden uit.

Werkzaamheden in fases

Het pad wordt in twee fases aangelegd. Op deze manier ondervinden bezoekers van het woud zo min mogelijk hinder en kunnen ze blijven wandelen of fietsen. De werkzaamheden stoppen in maart, omdat dan het broedseizoen van start gaat.

In de eerste fase van de werkzaamheden vinden er voorbereidingen plaats. Een ecologisch onderzoek van de flora- en fauna wordt uitgevoerd. Aan de hand van dit onderzoek worden eventueel aanpassingen gemaakt.

Gedurende de tweede fase zal aannemer Van Der Spek de paden aanleggen in samenwerking met vrijwilligers van de Stichting MTB Bentwoud-Hildam Route. Van Vliet civiele techniek is verantwoordelijk voor het plaatsen van de fietsbrug. Tijdens de werkzaamheden is het mogelijk dat er plaatselijk materieel langs de paden zal staan.

Lees ook: Drie kilometer lang mountainbikeparcours in Bentwoud