Halfjaar na laatste competitiewedstrijd start ARC nieuw seizoen met winst

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dat de eerste klap maar een daalder mag zijn voor ARC. De Racing is de competitie zaterdag goed begonnen met een 3-1 overwinning op Rijsoord. Althans, 182 dagen na de laatste competitiewedstrijd tegen Spijkenisse was het resultaat goed. Het spel van de Alphenaren niet.

'Bij zo'n eerste wedstrijd moet je misschien niet te ver doorakkeren en nadenken. Een eerste wedstrijd moet je winnen. Dat hebben we gedaan. Verder heb ik me erg geïrriteerd', zegt trainer Mark Evers. Zijn ploeg speelde naar eigen zeggen op 80 procent. 'Als je minder arbeid levert, dan voetbal je niet lekker. We hebben nagelaten om er beleving in te leggen, maar we hebben wel heel erg makkelijk gewonnen.'

Voordat Lionel Frederik de 1-0 maakte, had ARC al een paar kansen gekregen. Een dieptepass schoot de buitenspeler in de verre hoek. Uit een vrije trap zorgde Luuk Samsom voor ARC's tweede. Vanaf de penaltystip besliste Tren Drexhage de wedstrijd. Daar bracht de 3-1 van Chris Promes, na een te korte kopbal terug op de keeper, geen verandering in.

Scoreverloop ARC - Rijsoord 3-1 (2-0): 1-0 Lionel Frederik, 2-0 Luuk Samsom, 3-0 Tren Drexhage (strafschop), 3-1 Chris Promes.

Hieronder is de samenvatting van ARC - Rijsoord te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers en Richard Bakker bekijken.