Gepubliceerd op 23 Juni 2019 om 17.06 uur

Hockeymannen winnen óók bekerfinale, Silver Cup mee naar Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het feest is compleet bij hockeyclub Alphen. Nadat het herenvlaggenschip in mei kampioen werd, is zondag ook de bekerfinale (Silver Cup) gewonnen. Zoetermeer werd, op het neutrale terrein van Schaerweijde in Zeist, met 0-3 verslagen.

Na een openingsfase waarin Alphen moest wennen aan Zoetermeer, zorgde Fabian Pastijn uit een counter voor 0-1. Doelman Tijmen Swier stopte vlak na rust een cruciale strafcorner van Zoetermeer. Olivier de Klerk wipte even later de 0-2 binnen, miste een levensgrote kans op de 0-3 maar zag Jasper Habets even later wel 0-3 maken.

'Een beter eerbetoon bestaat niet'

In navolging van de titel en bijbehorende promotie draagt 'HCA' ook deze bekerzege op aan hun afgelopen zomer overleden teamgenoot Floris Wever. 'Hij heeft ons geholpen met het bereiken van alle doelstellingen hadden. Zijn spandoek hing er vandaag weer, een beter eerbetoon bestaat niet', vindt Swier.

Daar is ook De Klerk het mee eens. 'Dit is allemaal voor hem. Ik denk dat ik misschien wel een traantje weg moet werken als ik dit alles besef. Ik kan het nu nog niet echt geloven.' Maarten Spillenaar: 'Nu gaat door me hoofd dat we dit doen voor hem, voor zijn ouders, voor zijn familie en vrienden. Dat is heel gaaf en mooi om te kunnen doen.'

'Ik heb hier letterlijk geen woorden voor. Ik stond beduusd aan de zijkant met het idee: wat hebben we nu voor elkaar gekregen? Gewoon 3-0... we zijn kampioen geworden, gepromoveerd en winnen de Silver Cup. Meer kunnen we niet winnen', beschouwt coach Robbert Groeneveld na.

Scoreverloop Zoetermeer - Alphen 0-3 (0-1): 0-1 Fabian Pastijn, 0-2 Olivier de Klerk, 0-3 Jasper Habets.

Hieronder kun je de samenvatting van de bekerfinale Zoetermeer - Alphen bekijken, die vanaf maandag ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Tijmen Swier, Olivier de Klerk, Maarten Spillenaar en Robbert Groeneveld.
advertentie
 
advertentie