Hockeymannen Alphen stunten weer en staan in bekerfinale

ALPHEN AAN DEN RIJN - De stunt is bijna compleet. Bij hun debuut in het bekertoernooi hebben de hockeymannen van 'HCA' uit Alphen aan den Rijn donderdagavond de finale bereikt.

In de halve finale won Alphen in en tegen Oss, een eersteklasser die ternauwernood promotie naar de overgangsklasse misliep afgelopen weekend. Perre Blaas zette de bezoekers na zes minuten al op voorsprong. Toen Maarten Spillenaar halverwege de tweede helft uit een strafcorner de 0-2 binnensloeg, zat Alphen helemaal op rozen. Bob van Rongen tekende vlak voor tijd voor de 0-3.

De finale van de Silver Cup is aanstaande zondag bij Schaerweijde in Zeist. De tegenstander is Zoetermeer, dat op de vierde plek eindigde in de eerste klasse. Alphen zelf werd kampioen in de tweede klasse.

Scoreverloop Oss - Alphen 0-3 (0-1): 0-1 Perre Blaas, 0-2 Maarten Spillenaar (strafcorner), 0-3 Bob van Rongen.