Hoogste bezoekersaantal ooit voor Parkvilla Filmhuis

Foto: Joost Mooij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gaat goed met het filmhuis Parkvilla. Het aantal bezoekers is afgelopen jaar met 46 procent toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Cindy van der Hoorn bepaalt samen met een programmacommissie de titels. 

In een persbericht schrijft Van der Hoorn dat ze onwijs blij is met de bezoekersaantallen. 'We hebben meer voorstellingen dan ooit vertoond. Dat is mogelijk doordat onze theaterzaal is uitgerust met filmapparatuur. 

Een andere belangrijke factor is het filmaanbod denkt ze. '2023 was een mooi filmjaar, met prachtige titels zoals De acht bergen.'

Sfeer van Parkvilla

Volgens het filmhuis komen bezoekers ook vanwege de sfeer. 'We horen regelmatig terug dat de gastvrijheid en het mooie gebouw echt een meerwaarde hebben.' Soms worden films ingeleid of is er een buffet. De mensen worden welkom geheten en er wordt achtergrondinformatie over de film verteld. 

De programmeur ziet ook voor dit jaar dat de mensen blijven komen. 'De bezoekersaantallen in 2024 denderen gewoon door.' Momenteel draaien The Zone of Interest, Poor Things met 11 oscar nominaties en de maatschappelijke en actuele film Io Capitano. 

Lees ook: Levensgevaarlijke vergiftiging leeft voort in theaterstuk: ‘Het was een marteling’