Ipse de Bruggen draagt deel landgoed Hooge Burch over: bouw van 120 woningen in zicht

ZWAMMERDAM - Ipse de Bruggen heeft vorige week een deel van het landgoed in Zwammerdam overgedragen aan Verwelius Development BV. Op deze locatie, waar voorheen zorgwoningen voor cliënten van Ipse de Bruggen stonden, moeten zo'n 120 nieuwe woningen verrijzen.

Bovenaan dit artikel is een impressie en plattegrond van de toekomstige situatie aan de Spoorlaan te zien. Beide zijn conceptversies, benadrukt de projectontwikkelaar. Er komen studio's voor starters, rolstoeltoegankelijke appartementen en rijtjeswoningen voor een- of tweepersoonshuishoudens en grote gezinnen.

De prijzen van de koopwoningen zullen variëren, 25 procent van het project wordt sociale huurwoningen en 10 procent middeldure huurwoningen. Alle woningen worden gasloos opgeleverd en zullen voldoen aan BENG-eis, waardoor ze (bijna) energieneutraal zijn.

Start bouw in najaar 2022

In het midden van het nieuwbouwproject is ruimte gereserveerd voor een groencorridor. 'Deze zal de verbinding vormen tussen Ipse de Bruggen en het dorp. Hier is gelegenheid voor recreatie en ontmoeting', meldt Sjuul Stappers, directeur van Verwelius Holding BV.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt in het najaar ingediend. Als alles verder volgens verwachting verloopt, kan in het voorjaar van 2022 worden begonnen met de verkoop van de woningen. In het najaar van 2022 kan dan gestart worden met de bouw. 

Lees ook: Zwammerdam krijgt opkikker met ruim 100 huizen bij Ipse de Bruggen