John Heitinga maakt debuut als coach in betaald voetbal: nieuwe trainer Jong Ajax

ALPHEN AAN DEN RIJN - John Heitinga is volgend seizoen de trainer van Jong Ajax. De 37-jarige Alphenaar staat op dit moment aan het roer bij de A-junioren van Ajax O18, met Dennis van den IJssel uit Alphen aan den Rijn als assistent-trainer, maar maakt promotie naar Jong Ajax.

Sinds een halfjaar is Heitinga in het bezit van een UEFA Pro-licentie, beter bekend als het diploma 'Coach betaald voetbal'. Dat betekent dat de oud-speler van Ajax, Atletico Madrid, Everton, Fulham en Herha BSC nu zelfstandig een betaald voetbalteam mag coachen. In 2016 was Heitinga assistent-trainer van Marcel Keizer bij Jong Ajax.

Mitchell van der Gaag, de huidige eindverantwoordelijke bij het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Jong Ajax, schuift door naar het vlaggenschip als assistent-trainer van Erik ten Hag.

Ruim twee jaar geleden speelde Ajax O19 in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Alphense Boys JO19. Het betekende een terugkeer voor Heitinga, de trainer van Ajax O19, in Alphen aan den Rijn. Onder het toeziend oog van zo'n 1500 toeschouwers won Ajax pas in blessuretijd - dankzij een benutte strafschop - van Alphense Boys. Hieronder is de televisiereportage van destijds terug te kijken.