Kant-en-klare woningen worden als blokken gestapeld aan Zaagmolenweg

Foto: Woonforte
Foto: Woonforte

ALPHEN AAN DEN RIJN - De eerste van in totaal 91 sociale huurwoningen die worden neergezet aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn kwamen maandag per vrachtwagen aan. Binnen iets meer dan een week moet het eerste gebouw klaar zijn, waarna de afwerking en installatie kan beginnen.

De woningen worden in een fabriek gebouwd en daarna kant-en-klaar op vrachtwagens geladen. In totaal zijn er twaalf dagen nodig om alle woningen te vervoeren. Zodra alle woningen naast en op elkaar gezet zijn, worden de woningen afgewerkt en aangesloten op het riool, water en elektriciteit.

Het gaat om studio's, twee- en driekamerwoningen, waarbij woningzoekenden die nu de minste kans maken op de woningmarkt voorrang kregen bij de toewijzing. Het gaat daarbij onder meer om jongeren tot 28 jaar, herstarters, statushouders en doorstromers uit een zorginstelling. In totaal hebben 2434 woningzoekenden gereageerd op een woning.

Na de zomervakantie moeten alle woningen klaar zijn en kunnen de huurders, waar woningcorporatie Woonforte nu gesprekken mee voert, hun nieuwe woning in.

Lees ook: Meer dan 4000 reacties op 131 woningen in De Barones: ‘Niet eerder meegemaakt’