Kelvin Maynard beschoten toen hij stond te wachten voor verkeerslicht

Kelvin Maynard Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kelvin Maynard is woensdagavond 18 september van dichtbij beschoten toen hij in zijn auto bij een kruispunt wachtte voor het verkeerslicht. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht op NPO1.

Enkele meters verderop botste de voetballer van Alphense Boys tegen de gevel van de brandweerkazerne. Mogelijk reed Maynard daar bewust naartoe, maar aannemelijker is het volgens de politie dat hij zo zwaar gewond was dat de auto er toevallig crashte.

Daar overleed de 32-jarige Amsterdammer, ondanks een reanimatiepoging van toegesnelde brandweermensen, aan zijn verwondingen. Maynard laat een vrouw en twee kinderen na.

Schutter naast auto Maynard

Rond 20.30 uur werd Maynard onder vuur genomen aan de Langbroekdreef in Amsterdam. De politie maakte vorige week al bekend dat Maynard is achtervolgd door twee mannen op een (motor)scooter. Dat gebeurde al bumper klevend, voegde de politie er dinsdagavond aan toe.

Toen Maynard voor een verkeerslicht moest wachten, positioneerde de (motor)scooter zich naast Maynards auto. Van dichtbij werd het vuur op het doelwit geopend. Maynard zat alleen in de auto. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Afspraak bij metrostation

Maynard was op weg naar een vriend om vanaf 21.00 uur op televisie naar Champions League-voetbal te kijken. Vlak voor zijn dood, rond 20.15 uur, was Maynard bij de kraam Ali Snack bij metrostation Wethouder de Roosplein. Om 19.00 uur had Maynard staan praten met drie Surinaamse jongemannen bij een ander metrostation, namelijk metrostation Gein.

De politie komt graag in contact met de drie twintigers waar Maynard een afspraak mee had. Ook wil de politie spreken met een Marokkaanse en Hindoestaanse man die daar zijn overgestapt in een andere auto en met eventuele getuigen van de achtervolging na metrostation Wethouder de Roosplein en van de liquidatie aan de Langbroekdreef.

Criminele afrekening

Over de toedracht naar de dood van de eerste elftal-speler van Alphense Boys heeft de politie dinsdagavond geen mededelingen gedaan. Wel wordt onderzoek gedaan naar wie zijn vijanden zouden kunnen zijn, werd bevestigd in de televisie-uitzending. Maynard was een bekende van de politie.

Een dag na de liquidatie werd al duidelijk dat er mogelijk sprake is van een afrekening. Maynard zou betrokken zijn geweest bij een grote ripdeal. De tenminste 400 kilo van een drugsbaron gestolen cocaïne heeft een minimale straatwaarde van 20 miljoen euro.

Lees ook: Alphense Boys niet bekend met drugsaantijgingen over Kelvin Maynard

Hieronder kun je het fragment uit de televisie-uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond bekijken.