Gepubliceerd op 08 Maart 2019 om 16.25 uur

KNVB gaat derde en vierde klasse zondagvoetbal opheffen in West II

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De KNVB gaat de derde en de vierde klasse van het zondagvoetbal in het district West II (provincie Zuid-Holland, gedeelte provincie Utrecht) opheffen. Dat heeft de KNVB vrijdagmiddag medegedeeld aan de voetbalclubs. Komend seizoen is er, net als dit seizoen, geen vierde klasse op zondag en na volgend seizoen verdwijnt ook de derde klasse.

Clubs krijgen de keuze om op hetzelfde niveau in te stromen in de zaterdagcompetitie of om op zondag te blijven voetballen, maar dan in de districten West I (Noord-Holland, Flevoland, gedeelte Utrecht) of Zuid I (Zeeland, Noord-Brabant). Het plan voor weekendvoetbal in West II is van de baan. Clubs worden niet verplicht door de voetbalbond om over te stappen. Daar is te weinig draagvlak voor onder zondagclubs.

Als een zondagvereniging beslist over te stappen naar een zaterdagcompetitie, wordt zaterdag de standaard speeldag. Tenzij twee zondagteams tegen elkaar spelen. Dan mogen de verenigingen onderling beslissen om op zondag dat duel af te werken. De thuisspelende ploeg bepaalt altijd het aanvangstijdstip. Dat ligt tussen 14.00 en 17.00 uur.

Lees ook: Clubs akkoord: hoofdklasses zaterdag en zondag kunnen worden gecombineerd

advertentie
.
advertentie