Krooshappers, AFA Cup en SAVA ontvangen financiële injectie van meer dan 8.000 euro

Foto: De Krooshappers

ALPHEN AAN DEN RIJN / BOSKOOP - Carnavalsvereniging De Krooshappers, Stichting AFA Cup en Stichting SAVA hebben gezamenlijk 8.700 euro gekregen als financiële bijdrage van de gemeente. De evenementen van deze organisaties leveren volgens de gemeente een bijdrage aan de sociale samenhang binnen wijken dorpskernen.

Er is dit jaar een bedrag van 71.971 euro beschikbaar voor evenementen die een bijdrage leveren aan de sociale samenhang binnen de gemeente. Na deze bijdrage kan het college in 2024 nog voor 63.271 euro bijdragen aan dit soort evenementen.

Carnavalsoptocht, vrouwendag en voetbaltoernooi

Carnavalsvereniging De Krooshappers heeft 3.200 euro gekregen voor carnavalsoptocht in Boskoop. Deze optocht wordt al sinds 1974 georganiseerd en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Stichting SAVA ontvangt 3.000 euro voor het organiseren van een evenement, exclusief voor vrouwen tijdens Internationale Vrouwendag op 9 maart. Het evenement wordt de achtste editie op rij. De stichting verwacht ongeveer 600 bezoekers aan te trekken.

Stichting AFA Cup krijgt een bedrag van 2.500 euro voor het gelijknamige voetbaltoernooi dat sinds 2016 wordt gespeeld. De stichting organiseert samen met ARC op zaterdag 29 juni de zevende editie van het multiculturele voetbaltoernooi de AFA Cup.

SAVA moet kosten terugbrengen

De Krooshappers en AFA Cup hebben het volledige bedrag gekregen wat ze hebben aangevraagd, SAVA echter niet. De stichting heeft namelijk 13.450 euro aangevraagd, het totaalbedrag van de gehele begroting.

Na overleg met de organisatie van het evenement is er kritisch naar de begroting gekeken, om deze terug te brengen naar de noodzakelijke kosten waarmee het evenement kan worden georganiseerd. De kosten zijn teruggebracht tot 8.150 euro. De stichting heeft ook 3.800 euro aan sponsoring kunnen werven.

Lees ook: Kwakveen host, lacht en zuipt met carnaval: ‘Het zit in je bloed’