Pre-carnavalsuitzending in Natafelen: laatste voorbereidingen carnavalsoptocht Boskoop

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

BOSKOOP – De Zijde in Boskoop vormt aanstaande zaterdag weer het middelpunt van de carnavalsoptocht in Kwakveen, zoals Boskoop heet tijdens carnaval. Op de weg komen dan dertig carnavalskarren voorbij; de voorbereidingen en het aanbrengen van de 'finishing touches' zijn nog steeds in volle gang. Tijdens de radio-uitzending Natafelen gaan Jeremy Hut en Tim Focke een kijkje nemen. 

De route wordt bijvoorbeeld voorzien van tijdelijke toiletten, prullenbakken en dranghekken. Ook aan de, niet te missen, carnavalskarren wordt nog hard gewerkt. Jeremy Hut en Tim Focke doen in Natafelen live verslag van de laatste ‘bouw- en knutseluren’, donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur bij Studio Alphen. 'We maken er echt een pre-carnavalsuitzending van', aldus presentator van Natafelen, Kevin Valk.

Live verslag radio en televisie

Ook tijdens de Kwakveense optocht op zaterdag 10 februari is er genoeg te zien en te beleven. Peter Trimp en Wouter Kikstra doen op televisie verslag vanaf de Zijde. De praalwagens worden in beeld gebracht, die onder leiding van de traditionele Prinsenkar met beide Prinsen Dubbel en hofdame Maybel koers zetten richting het Floragebouw.

Carnaval in Kwakveen is zaterdag 10 februari vanaf 14.00 uur live te zien op televisie bij Studio Alphen. De uitzending is ook te volgen via de livestream op deze website. Om 14.00 uur start ook een speciale radio-uitzending op Studio Alphen met live verslag vanuit Boskoop. Hans van den Akker en Roos Houtman nemen die uitzending voor hun rekening.  

Lees ook: Carnavalsoptocht Boskoop in aantocht: ‘Het moet een echt dorpsfeest worden’