Lizzy de Greef wint Georgia Open en is nummer 7 van de wereld

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Lizzy de Greef heeft afgelopen weekend in de Verenigde Staten de Georgia Open gewonnen. Het is de eerste prijs van het jaar voor de Alphense rolstoeltennisster.

In de tweede ronde versloeg ze de Chileense Macarena Cabrillana. Daarna was De Greef in de kwartfinale te sterk voor landgenoot Aniek van Koot. Vervolgens rekende de Alphense in de halve finale af met de Chinese Xiaohui Li. In de finale won De Greef van de Amerikaanse Dana Mathewson. Door de toernooiwinst staat De Greef nu zevende op de wereldranglijst.

Debuut Australian Open na succesvol 2023

In januari kwam De Greef tot de tweede ronde van de Melbourne Wheelchair Open. Ze maakte daarna ook haar debuut op de Australian Open, maar werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door finalist Yui Kamiji, die de finale verloor van Diede de Groot. Bij de ABN AMRO Open werd De Greef in de kwartfinale uitgeschakeld door Jiske Griffioen.

De Greef won vorig jaar de ene na de andere prijs. Ze won haar eerste ITF 3- en ITF 2-toernooien. Tijdens de Catalonia Open in Barcelona pakte de 19-jarige rolstoeltennisster uit Alphen ook haar eerste ITF 1-titel. Daarnaast speelde ze op de Doubles Masters met Van Koot. Als kers op de taart bekroonde ze het jaar 2023 met haar eerste deelname aan een Grand Slam, de US Open.

Lees ook: Alphense Lizzy de Greef debuteert op Australian Open