Gepubliceerd op 20 Maart 2019 om 7.23 uur

Maarten Reyneveld vertrekt bij ADO Den Haag

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Maarten Reyneveld gaat na twee seizoenen afscheid nemen van ADO Den Haag. De twintigjarige spits uit Koudekerk aan den Rijn maakte in de zomer van 2017, na een waanzinnige reeks nacompetitiewedstrijden in het eerste elftal van ARC, samen met zijn maatje Thijs Timmermans de overstap naar het beloftenteam van ADO Den Haag.

Reyneveld en Timmermans wisten allebei, ondanks een goed eerste jaar, niet door te breken. Beide spelers maakten veel minuten, Reyneveld scoorde veel doelpunten. Timmermans tekende afgelopen zomer een profcontract bij FC Dordrecht, Reyneveld plakte er een tweede seizoen bij Jong ADO aan vast. Maar Reyneveld heeft dit seizoen weinig kunnen spelen door veel kleine blessures.

'ADO was een hele mooie ervaring. Dat had ik niet willen missen', kondigt Reyneveld zijn vertrek aan. 'Ik heb veel kunnen leren, heb ook het gevoel dat ik beter ben geworden en me heb laten zien. Het heeft mij een betere speler en een beter mens gemaakt.'

Op zoek naar nieuwe club

Vooral in de details heeft Reyneveld zich ontwikkeld, vindt hij zelf. 'Details die je uiteindelijk een goede spits of een topspits maken. Kleine details die het verschil maken in het doelpunt wel of niet maken. Mijn grote kwaliteit is het gogme om in het strafschopgebied een goal te maken. Ik voel aan waar een bal gaat komen en kan hem dan afmaken. Net zoals mensen mij kennen van de doelpunten die ik bij ARC heb gemaakt', aldus Reyneveld.

De talentvolle spits kijkt naar een betaald voetbalclub in de KeukenKampioen Divisie of naar een club in het buitenland voor volgend seizoen. Voor een tussenstap in de Tweede Divisie staat Reyneveld ook open.

advertentie
 
advertentie