Messentrekker Scala College dinsdag voor rechter, dan meer duidelijkheid over toedracht

ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die in maart het schoolplein van het Scala College opliep met twee grote messen moet zich komende dinsdag voor de rechter verantwoorden. Dan wordt vermoedelijk ook meer duidelijk over de reden van de agressieve actie van Ramon M., de 45-jarige Alphenaar die tenminste zes leerlingen en medewerkers van de school bedreigde.

M. woont in een zorginstelling vlak naast de school. Volgens leerlingen zou de verwarde man al een aantal weken worden uitgedaagd en gepest door scholieren van het Scala College. Antonella Carletti, vestigingsdirecteur van het Scala College, is een andere mening toegedaan: 'Ik herken dat niet. Ik kan me daarnaast ook niet vinden in het beeld dat geschetst wordt dat leerlingen omwonenden zouden treiteren', zei Carletti in maart.

Goede afloop

Op het moment dat de messentrekker het plein van de Alphense middelbare school aan de Diamantstraat oploopt, wordt hij door leerlingen geslagen en geschopt om hem zodoende van het schoolplein te verjagen. Niemand raakte gewond. De messentrekker werd kort na het incident aangehouden.

Lees ook: Man bedreigt scholieren met twee grote messen op schoolplein Scala College