School rouwt om doodgestoken leerling (16): ‘Een rustige en verlegen jongen’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verslagenheid is maandag groot op het Metis Montessori Lyceum. Het is de eerste dag na de voorjaarsvakantie op de Amsterdamse middelbare school. Leraren en leerlingen zijn bijeengekomen om een zestienjarige scholier te herdenken. De jongen is zaterdag- op zondagnacht doodgestoken in Alphen aan den Rijn.

De Amsterdamse tiener logeert afgelopen weekend bij familie in de Alphense Robijnstraat, als zijn achttienjarige neef rond 01.00 uur doordraait en een bloedbad aanricht. Hij steekt in de woning zijn moeder en twee neven neer. Alle drie vluchten zij naar buiten, daar moet ook een toevallige voorbijganger het ontgelden. Een van de twee neven, de zestienjarige jongen, overlijdt aan zijn verwondingen. De drie anderen zijn niet in levensgevaar.

'Verschrikkelijk.' Een ander woord heeft Hüseyin Asma, directeur van het Metis Montessori Lyceum, er niet voor. 'Leraren en leerlingen zijn heel erg geëmotioneerd', vertelt Asma. 'We hebben een herdenkingsruimte ingericht. Heel de dag staat een lange rij voor het condoleanceregister.'

Herdenkingsbijeenkomsten

Als in de loop van de zondag duidelijk wordt dat de in Alphen doodgestoken jongen een leerling van de school is, worden alle ouders en verzorgers van scholieren van het Metis Montessori Lyceum geïnformeerd. Maandag zijn er verschillende bijeenkomsten geweest voor docenten en studenten.

De overleden jongen is een scholier uit het derde leerjaar. De directeur zegt hem te kennen als een rustige en verlegen jongen. Van eventuele problemen binnen de familie is hem niets bekend. Op verzoek van de nabestaanden houdt Asma de naam van het slachtoffer voor zich.