Doodgestoken 16-jarige jongen is neef van aangehouden verdachte

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - De zestienjarige jongen uit Amsterdam die zaterdag- op zondagnacht is doodgestoken in Alphen aan den Rijn, is de neef van de aangehouden verdachte. Dat bevestigt de politie maandagmiddag. De gewonde familieleden zijn de moeder (53) van de verdachte en een neef (19) van de verdachte.

Een achttienjarige Alphenaar wordt ervan verdacht omstreeks 01.00 uur drie mensen te hebben neergestoken in zijn ouderlijk huis aan de Robijnstraat. Alle drie weten ze de woning te ontvluchten, maar eenmaal buiten overlijdt het zestienjarige slachtoffer aan zijn verwondingen.

De twee andere gewonden worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren buiten levensgevaar. Ook een toevallige voorbijganger (17), die buiten loopt, wordt gestoken. Hij raakt lichtgewond en hoeft niet naar het ziekenhuis.

Aanleiding nog onbekend

Dat het om een familiedrama gaat, heeft de politie zondag al bekendgemaakt. Wat de aanleiding voor de steekpartij is, kan de politie maandagmiddag nog niet zeggen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden opgeroepen om zich te melden. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.