‘Mister AVV Alphen’ Jan Ederveen overleden

Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN - Jan Ederveen, 'Mister AVV Alphen', is maandag 22 april overleden. Ederveen was 76 jaar lid van de club. Hij begon op 16-jarige leeftijd als speler in het eerste elftal en speelde tot zijn 36ste in de hoofdmacht. Zijn ultieme hoogtepunt bij de Alphense voetbalvereniging was de kampioenswedstrijd in 1966 bij Olympia. AVV Alphen won destijds het duel met 3-4.

‘Jan hield zich bij de club niet alleen bezig met voetballen, maar vervulde zo’n beetje alle functies die buiten het besturen van de vereniging voorhanden zijn. Zo trad hij op als jeugdleider, jeugdtrainer, teamleider van het eerste en nog veel meer’, schrijft AVV Alphen op de clubwebsite.

Nadat hij met pensioen was gegaan, maakte Ederveen deel uit van de werkploeg bij AVV Alphen. Ook was hij een trouwe supporter van het eerste elftal. Naar uitwedstrijden ging hij graag mee met de bus.

Ederveen werd in 2017 benoemd tot erelid van de club. Daarnaast kreeg het clubicoon in 2018 een lintje van het Koninklijk Huis. Burgemeester Liesbeth Spies reikte de onderscheiding uit aan Ederveen en schetste zijn grote verdiensten voor AVV Alphen. Ze noemde hem een lichtend voorbeeld als vrijwilliger voor een club.