Gepubliceerd op 19 Juli 2019 om 10.31 uur

Motie om EDBA op te heffen weggestemd door gemeenteraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een poging van een deel van de oppositie in de Alphense gemeenteraad om afscheid te nemen van Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) is donderdagavond mislukt.

Oppositiepartijen vinden - onder aanvoering van Beter Alphen - dat onder meer de nut en noodzaak, het functioneren, de doelstellingen en de wijze van aansturing van EDBA onvoldoende onderbouwd zijn. Ook is niet duidelijk genoeg wat er de afgelopen jaren is bereikt met de 3,8 miljoen euro verstrekte subsidie.

Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad van vorige week werd al veel kritiek geuit op de nieuwe werkwijze die EDBA gaat hanteren. Het economische platform laat al haar taken vallen en transformeert zich tot een denktank dat het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd gaat adviseren op economische ontwikkeling.

Stemming gemeenteraad

Voor (9): D66 (3), PvdA (2), SP (2), Beter Alphen (1), RijnGouweLokaal (1).

Tegen (29): Nieuw Elan (9), VVD (6), CDA (6), GroenLinks (4), ChristenUnie (2), SGP (1), Wijken & Kernen Belangen (1).

38 van de 39 raadsleden waren aanwezig.

Hieronder kun je het radio-interview met raadslid Wil Verschuur beluisteren. Klik op deze link om het interview van vorige week met wethouder Gerard van As terug te luisteren.
advertentie
.
advertentie