Natuurijsbanen in Boskoop en Koudekerk woensdag open, Zwammerdam donderdag

Foto: Vereniging IJssport Koudekerk aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er kan vanaf woensdag geschaatst worden in de gemeente Alphen aan den Rijn. De Boskoopse ijsclub Otweg heeft om 09.00 uur de primeur om de eerste rijders te ontvangen op de ondergelopen skeelerbaan.

Tot 13.00 uur kunnen de ijzers ondergebonden worden, 's middags blijft de ijsvloer alleen voor de jeugd open. Vanwege de coronamaatregelen moeten belangstellenden een plekje reserveren via de website. Alleen leden van Otweg hebben woensdag toegang. Tegelijk mogen 140 mensen op het ijs staan.

Een uur na Boskoop gaat ook de landijsbaan in Koudekerk open. Vereniging IJssport Koudekerk aan den Rijn (VIJK) verwacht dat tot de avondklok geschaatst kan worden. Wie wil schaatsen moet als gevolg van de coronapandemie ook hier online een tijdslot reserveren. 100 geluksvogels mogen op hetzelfde moment schaatsen, je moet wel lid zijn van de vereniging.

Zwammerdam

De landijsbaan in Zwammerdam opent donderdag de deuren voor het publiek. Vanaf 10.00 uur kan geschaatst worden. Mensen moeten lid zijn van de Zwammerdamsche IJsclub, snel lid worden kan nog, en vervolgens een tijdslot inplannen.

Beluister ook: ijsclubs Boskoop, Koudekerk en Zwammerdam blikken vooruit op natuurijsweek