Niet-voedselkramen weer welkom op zaterdagmarkten, marktgebieden vergroot

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Niet-voedselkramen zijn vanaf aankomende zaterdag weer aanwezig op markten in Alphen aan den Rijn en Boskoop. Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) heeft dat besloten. De voorbije weken waren alleen voedselondernemers welkom.

De marktgebieden worden groter, kondigt Spies aan in haar wekelijkse corona-interview met Studio Alphen. 'In Boskoop heb je sowieso meer ruimte en kun je door ongeveer op dezelfde plek te blijven, voldoende ruimte creëren waardoor toch die anderhalve meter in acht genomen kan blijven worden.'

In Alphen aan den Rijn worden de Thorbeckestraat en het Aarplein toegevoegd aan de markt. Doordat het parkeerdek van winkelcentrum De Aarhof weer open is, is er voldoende parkeergelegenheden als het Aarplein wordt afgesloten op zaterdagen.

'Iets meer lucht geven'

Meerdere malen heeft Spies in de voorbije weken gezegd dat het erg druk was op de markt. Toch staat ze de verruiming toe. 'Het moet mogelijk zijn, maar we gaan zaterdag goed kijken of het lukt. We moeten langzamerhand toch weer iets meer lucht geven aan die dingen die op een verantwoorde manier kunnen', vindt Spies.