Niet voor november duidelijkheid over brandveiligheid Theater Castellum

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks, cultuur) heeft één à twee maanden extra tijd nodig om erachter te komen wat er moet gebeuren om het Alphense theater Castellum te laten voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Het was de bedoeling dat eind september alles duidelijk zou zijn.

Het college van burgemeester en wethouders schrijft dinsdag in een brief aan de gemeenteraad 'zich in te spannen' om in november met een plan te komen over hoe de problemen kunnen worden opgelost. Dan wil Van Zuylen ook een antwoord hebben op de vraag op wie de gemeente schade kan verhalen en hoe het onafhankelijke onderzoek eruit komt te zien. Dat onderzoek moet uitwijzen hoe het kon gebeuren dat dit brandveiligheidsprobleem niet eerder aan het licht is gekomen.

Castellum wordt sinds mei grootschalig verbouwd. Na het slopen van wanden en plafonds is geconstateerd dat het pand op meerdere plekken niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. De voor 15 oktober geplande oplevering is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Alle theateractiviteiten zijn tot eind dit jaar geannuleerd.

Lees ook: Tegenvaller bij verbouwing Castellum, heropening voor onbepaalde tijd uitgesteld