Nieuw sorteercentrum van PostNL opent deze week haar deuren

Het nieuwe sorteercentrum van PostNL Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een nieuw pakkettensorteercentrum van PostNL is maandag in gebruik genomen. Het pand aan de Steekterweg is het 28ste pakkettensorteercentrum van het bedrijf, 8000 vierkante meter groot. Volgens PostNL komen hier ongeveer 350 mensen uit de regio te werken. 

'Op drukke dagen kunnen er samen met bezorgpartners in dit sorteercentrum 63.000 pakketten gesorteerd worden', aldus Greg Camoenié, directeur operatie E-commerce Nederland. Het centrum behoort qua sorteercapaciteit tot de grootsten van ons land. 

Milieubewust

PostNL heeft hiermee een duurzaam bedrijfspand willen bouwen. Op het dak liggen 1864 zonnepanelen en er is een enorme batterij geplaatst waar energie in opgeslagen kan worden. Op die manier kan de sorteermachine 's-nachts ook op zelf opgewekte stroom draaien en kunnen elektrische bussen opladen. Verder is het gebouw uitgerust met LED verlichting en warmteterugwininstallaties. 

Vanaf maandag bezorgt PostNL vanuit het nieuwe pand pakketten in en rondom het gebied van Alphen aan den Rijn. Zoals Zoetermeer, Woerden, Leiderdorp, Leidsche Rijn, Bodegraven, Breukelen, Maarssen, Mijdrecht en Aalsmeer.

Lees meer: PostNL op st(r)oom: enorme batterij slaat zonne-energie op