Nieuwe show Hans Klok over Artificial Intelligence: aftrap tour in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hans Klok speelt zijn nieuwe voorstelling Face the Future voor het eerst in Alphen aan den Rijn. De wereldberoemde illusionist maakte woensdagavond bij talkshow BEAU op RTL 4 bekend dat hij weer door Nederland gaat toeren.

Eerder werd al bekend dat Hans Klok met deze allernieuwste familieshow een maand lang in Koninklijk Theater Carré Amsterdam zou staan. In de nieuwe show verwerkt Hans Klok actuele thema’s als Artificial Intelligence, Virtual Reality en andere technologische ontwikkelingen die spectaculair maar ook beangstigend kunnen zijn.

‘AI en VR ontwikkelen zich in de samenleving in een angstaanjagend hoog tempo. Beangstigend, vind ik, maar tegelijk fascinerend en uitdagend. Want bestaat mijn beroep straks nog wel’, vraagt Hans Klok zich af. ‘Waar ik ter wereld ook heb opgetreden, Nederland blijft bij mij op één staan. We hebben zulke geweldige theaters. Met Face the Future ben ik straks van Maastricht tot Groningen te zien.’

Digitale dubbelganger

Samen met zijn partner Dann van Ling en regisseur Stanley Burleson heeft Hans Klok in Face the Future online een avatar ontwikkeld. Een digitale dubbelganger die hem moet helpen. De avatar ontwikkelt echter een eigen wil en grijpt de macht. Pas als zijn digitale dubbelganger van vlees en bloed is, kan Hans Klok de strijd met zijn tweede ik aangaan.

De allereerste shows vinden op zaterdag 3 en zondag 4 augustus plaats in Theater Castellum. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Hans Klok is onder andere lid van de Britse The Magic Circle, een exclusief gezelschap waarin slechts de beste en meest vernieuwende illusionisten worden toegelaten. In 2014 heeft hij de Zilveren Clown gewonnen bij het prestigieuze Internationale Circus Festival in Monte Carlo. Hans was de eerste illusionist die ooit deze prijs won. Op de Engelse zender BBC kreeg hij de titel de snelste illusionist ter wereld door twaalf illusies in vijf minuten uit te voeren. Hij werd in 2019 onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijzondere verdiensten met internationale uitstraling.