Nieuwe skatebaan, pumptrackbaan en speeltuin in Europapark

Europapark Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De huidige skatebaan van het Europapark is aan vervanging toe. Daarom wil de gemeente Alphen aan den Rijn onder andere een nieuwe skatebaan, pumptrackbaan en speeltuin bouwen.

De skatebaan in Kenzy Skatepark wordt intensief gebruikt door skaters vanuit heel Alphen en de regio. De baan is echter afgeschreven en moet daarom worden vervangen. De gemeente heeft eerder een bijeenkomst georganiseerd om ideeën van gebruikers van de skatebaan te verzamelen. De ontwerpers zijn er vervolgens in geslaagd om aan 22 van de 24 wensen te voldoen.

Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw circuit in het Europapark, een zogenaamde pumptrackbaan met bulten en kombochten. Deze baan is bedoeld voor skateboards, longboards, BMX-fietsen, mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen en inline skates.

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

Eveneens is er ook nagedacht over de vervanging van de speeltuin voor kinderen tot zes jaar oud. De gemeente wil voor de bouw van een nieuwe speeltuin de Speeltuinbouwer inschakelen. Dat is een website waarbij kinderen op een speelse manier hun wensen voor de speeltuin aan kunnen geven.

Tennisbaan krijgt nieuwe look

Eerder werd al bekend dat de ruimte rondom de openbare tennisbaan in het Europapark een nieuwe look krijgt dankzij het project Give me Five van Renault. Tweevoudig paralympisch kampioen en nummer één van de wereld rolstoeltennisster Diede de Groot, voor wie Alphen aan den Rijn de thuisbasis is als tennisster, is namelijk ambassadeur van Renault.

Om ervoor te zorgen dat de beschildering van de baan goed aangebracht kan worden, zal de tennisbaan van 15 april tot en met 10 mei worden afgesloten met bouwhekken. Hierdoor kan er tijdelijk geen gebruik worden gemaakt van de tennisbaan.

De beoogde nieuwe look van de openbare tennisbaan in het Europapark Foto: Renault International

Inloopavond voor ontwerp

De gemeente organiseert woensdag 17 april tussen 17.00 uur en 20.00 uur een inloopavond om het ontwerp van de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen in het Europapark te bekijken in de Alphense wijk Kerk en Zanen. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum Kerk en Zanen op het adres De Oude Wereld 51.

Als mensen vragen hebben, dan kunnen deze tijdens de avond gesteld worden aan één van de projectteamleden. Het is niet nodig om van tevoren aan te melden.

Lees ook: Tennisbaan midden in Europapark krijgt nieuwe look