Nieuwe Sloot blijft maanden langer vaccinatielocatie dan was afgesproken

ALPHEN AAN DEN RIJN - De tennishallen van Nieuwe Sloot blijven in ieder geval tot het einde van dit jaar dienst doen als vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. De gemeente heeft het contract met GGD Hollands Midden verlengd tot en met december. De huidige verbintenis zou per 1 september aflopen.

Het is niet de verwachting dat de gezondheidsdienst is uitgeprikt aan het einde van de zomervakantie. 'Nu komt in het nieuws dat kwetsbare kinderen ook gevaccineerd worden en voor een aantal volwassenen wordt een derde prik overwogen. Dus dat zal dit najaar gaan gebeuren', vermoedt wethouder Han de Jager (CDA) van zorg.

Op het moment dat ook na de jaarwisseling nog steeds gevaccineerd moet worden tegen het coronavirus, staat de gemeente ervoor open om de overeenkomst open te breken en wederom te verlengen.

Ben je nog niet in de Alphense vaccinatielocatie geweest en wil je zien hoe het er binnen uitziet en eraan toegaat? Hieronder kun je de video zien die Studio Alphen in maart maakte. Een medewerker van GGD geeft een rondleiding.