Nieuwe woonwijk in Benthuizen laat langer op zich wachten

BENTHUIZEN - In Benthuizen wacht men met smart op de nieuwe wijk Bentwijck. Ondanks dat eerder werd aangekondigd om in 2021 te starten met de bouw, is er op locatie nog weinig van te merken. Aan het einde van dit jaar moet er toch echt wat gaan gebeuren, antwoordde wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) op vragen van raadslid Hans van Kuijk (SGP).

In de nieuwe wijk moet de nieuwe Brede School verrijzen, waar de Arnoldus van Os-school en de School met de Bijbel zich in gaan vestigen. Daar heeft inmiddels een nieuwe aanbestedingsprocedure voor plaatsgevonden. 'In de aanbesteding is een bouwteam, een aannemer, geselecteerd', aldus Van As.

Er zijn verschillende bezuinigingen doorgevoerd in het ontwerp van de school, om zo binnen het beschikbare budget te kunnen blijven. Volgens wethouder Van As moet de opdracht aan de aannemer voor de zomervakantie verstrekt worden. De bouw van de Brede School moet in het vierde kwartaal van dit jaar starten.

Woningen

Verder moeten er in het gebied zo'n 200 nieuwe woningen komen te staan, waarvan 54 sociale huurwoningen. 'De bouw gaat in drie fases plaatsvinden. De sociale woningen zijn verdeeld over het plan, in elke fase worden ook de sociale woningen meegenomen', legde Van As uit. Aan de kant van de Heerewegh gaat gestart worden met bouwen. 'We doen ons stinkende best om dat op die manier voor elkaar te krijgen en in het vierde kwartaal te starten.'