Noussair Mazraoui met brancard van het veld gedragen bij WK-debuut

Foto: FC Bayern

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij zijn debuut op het wereldkampioenschap voetbal is Noussair Mazraoui geblesseerd uitgevallen. In de groepswedstrijd van Marokko tegen Kroatië (0-0) moest de 25-jarige Alphenaar woensdag na een uur spelen de strijd staken. Hij kwam bij het koppen van de bal ongelukkig op zijn heup terecht, waarna hij met een brandcard van het veld werd gedragen.

Het doelpuntloze gelijkspel is een knap resultaat voor het Marokkaans elftal, aangezien Kroatië vier jaar terug nog verliezend finalist was op het WK. Mazraoui, die meestal als rechtsback wordt opgesteld, verscheen links achterin aan de aftrap in het Qatarese Al Baytstadion. Op zijn favoriete positie kreeg Achraf Hakimi van Paris Saint-Germain de voorkeur.

Hoe ernstig de blessure van Mazraoui is, en of hij komende zondag inzetbaar is in het duel met België, is nog niet duidelijk. De verdediger uit Alphen aan den Rijn maakte deze zomer een droomtransfer naar Bayern München. Sindsdien speelde hij achttien keer voor de Duitse topclub, waarvan elfmaal als basisspeler.

1,5 jaar niet geselecteerd

Mazraoui maakt deel uit van de 26-koppige WK-selectie die bondscoach Walid Regragui heeft samengesteld. De oud-international van Marokko volgde drie maanden voor het eindtoernooi de ontslagen Vahid Halilhodzic op. Met laatstgenoemde had Mazraoui eerder dit jaar juist weer de vrede getekend, nadat hij door een woordenwisseling 1,5 jaar niet voor Marokko werd geselecteerd.

Lees ook: Alphense Boys profiteert mee van transfer Abdou Harroui: ‘Was heel groot talent’