Noussair Mazraoui na Champions League-sensatie: ‘Ik hield de bal nét binnen’

Gepubliceerd op 06 maart 2019 om 11.19 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nederland schreeuwde om een wissel van Noussair Mazraoui. De rechtsback van Ajax had het in de eerste helft uiterst moeilijk tegen Real Madrid, pakte een gele kaart en gevreesd werd voor een aanstaande rode prent. Maar zoals wel vaker dit Champions League-seizoen rechtte Mazraoui de rug en speelde hij in positieve zin een cruciale rol.

Bij de 0-3 van Ajax was het Mazraoui die in een uiterste krachtinspanning de bal binnenhield, waardoor Dusan Tadic uiteindelijk Ajax' derde in de kruising schoot. 'Dit is geschiedenis. Ik heb hier geen woorden voor', zei de 21-jarige voetballer uit Alphen aan den Rijn na de wedstrijd tegen AT5, de lokale omroep van Amsterdam. Dankzij de 1-4 zege in Madrid is Ajax door naar de kwartfinales van de Champions League. De regerend Europa Cup I-houder en wereldkampioen is uitgeschakeld.

'Ik maakte de sliding en wilde de bal binnenhouden. Real dacht dat hij uit was, ik speelde snel door en we scoorden', omschrijft Mazraoui de 0-3. Zelf is Mazraoui, afgelopen vrijdag nog uitgeroepen tot sportman van het jaar in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn, groot fan van Real Madrid. 'Deze overwinning is iets heel groots. We hebben iedereen heel trots gemaakt.'

Hieronder kun je het interview met Noussair Mazraoui na afloop van Real Madrid - Ajax terugkijken:

advertentie advertentie