Oldtimerdag voor tweede jaar op rij afgelast vanwege corona

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De oldtimerdag in Alphen aan den Rijn gaat dit jaar niet door. De organisatie laat in een reactie weten dat de coronamaatregelen het onmogelijk maken om het autofestijn in traditionele vorm te organiseren.

Op de zaterdag voor de derde woensdag van september is de oldtimerdag de jaarlijkse opening van de Alphense Dagen. In het centrum staan dan honderden oude auto's opgesteld, goed voor tienduizenden bezoekers.

Evenals vorig jaar wordt als alternatief voor de oldtimerdag een toerrit uitgezet door de organisatie. Deelnemers kunnen zich inschrijven en dan op zaterdag 11 september de 100 kilometer lange tocht door de regio rijden.

Jaarmarkt

In tegenstelling tot de oldtimerdag wil de organisatie van de jaarmarkt het feest wel door laten gaan. De mensen achter het grootste eendaagse evenement van Alphen aan den Rijn zeggen ervan uit te gaan dat alle coronabeperkingen per 1 september worden opgeheven en dat de jaarmarkt op woensdag 15 september - zonder anderhalvemeterregel en toegangstesten - door kan gaan.

Lees ook: Aangepaste editie van Alphense Oldtimerdag trekt tachtig deelnemers