Olivieira haakt af bij Alphense Boys, Blesgraaf en Stiphout onder het mes

ALPHEN AAN DEN RIJN - Donovan Olivieira is gestopt bij Alphense Boys. De linksback die deze zomer de overstap maakte van het zaterdagteam van Alphense Boys (vierde klasse) naar het vlaggenschip op zondag (hoofdklasse) heeft aan de vooravond van de nieuwe competitie zijn spullen ingeleverd.

Olivieira, die afstevende op een basisplaats, kan het voetballen op hoog niveau te moeizaam combineren met school en werk, en zegt onvoldoende plezier te hebben in het spelletje.

Andere tegenvallers zijn de aanstaande (kijk)operaties van Niklas Blesgraaf (enkel) en Milan Stiphout (meniscus). Blesgraaf kan in afwachting van zijn operatie spelen, Stiphout niet. Pas na de ingrepen kan vastgesteld worden hoe lang beide voetballers, die vorig seizoen zwaar geblesseerd waren, uitgeschakeld zijn.

Ilias Latif, Pepijn Kooij

Trainer Remco Tuinenburg kan nog geen beroep doen op Ilias Latif. De van Argon overgekomen spits scheurde in de oefenwedstrijd tegen Jodan Boys zijn enkelband in. Tuinenburg verwacht dat de aanvaller over drie weken weer beschikbaar is.

Ook met Pepijn Kooij wordt voorzichtig omgegaan. De middenvelder annex verdediger raakte in 2016 zwaar geblesseerd aan zijn meniscus en kruisband en tobt sindsdien met tal van blessures. De Alphenaar doorloopt sinds februari zijn revalidatieproces van vooraf aan opnieuw, om klachtenvrij te kunnen gaan voetballen.

Omdat fysiotherapeuten vanwege de uitbraak van het coronavirus hun werk wekenlang stil moesten leggen, loopt het herstel van Kooij vertraging op en duurt het nog een tijdje voordat hij wedstrijden gaat voetballen.