‘Ondernemers hebben interesse in mobiele 400-meter ijsbaan in Alphen’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is interesse van meerdere ondernemers om een mobiele 400-meter indoorijsbaan te exploiteren in Alphen aan den Rijn. Dat zegt André de Jeu, fractievoorzitter van Nieuw Elan. 'Zij hebben geïnformeerd bij de gemeente Alphen en zijn gaan kijken in Rotterdam waar zo'n mobiele schaatsbaan ligt', weet De Jeu.

Het zelf aanschaffen van een mobiele ijsbaan is een van de zes scenario's die Alphen liet onderzoeken in de discussie om wel of niet mee te betalen aan de bouw van een nieuwe schaatstempel in Leiden. 'Onze wethouder Gert-Jan Schotanus heeft gekeken wat zoiets kost. Dat is 2,5 tot 3 miljoen euro. En het college heeft gezegd die kosten niet voor zijn rekening te nemen.'

'Dat was overigens ook nooit mijn intentie', voegt De Jeu toe. 'Maar als een ondernemer geïnteresserd is en dat wil, moet de gemeente faciliteren. En daar ging het mij om.' De Jeu doelt onder meer op de opslag van de mobiele ijsbaan gedurende de zomermaanden.

Komt de mobiele ijsbaan er wel of niet?

Of de mobiele ijsbaan er komt, is nog niet bekend. 'De ondernemers wachten het besluit in Leiden af', zegt De Jeu. 'Als Leiden een 333-meterbaan gaat aanleggen in plaats van een 250-meterbaan, betekent dat concurrentie voor de Alphense baan.'

Hieronder kun je het radio-interview met raadslid André de Jeu (Nieuw Elan) terugluisteren. Hij gaat ook in op het politieke debat in Alphen aan den Rijn van woensdagavond over de ijsbaan in Leiden.