Onderzoek naar mogelijkheden voor woningbouw op Euromarkt

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er gaat onderzocht worden of het mogelijk is om woningbouw te realiseren op de Euromarkt in Alphen aan den Rijn. Op die locatie zijn nu detailhandel en kantoren gevestigd. Het onderzoek is naar verwachting aan het einde van dit jaar afgerond.

Het idee bestaat om op deze locatie detailhandel te combineren met woningen voor een brede doelgroep. Daarbij valt te denken aan woningen voor starters en gezinnen, sociaal en/of zorgwoningen. Een deel van de huidige winkels, bedrijven en een supermarkt zouden in het nieuwe plan geïntegreerd kunnen worden. Het overige deel van de bedrijven zou dan moeten uitwijken naar een andere locatie.

Binnenstedelijke locaties om nieuwe woningen te bouwen zijn schaars. De Euromarkt zou een flinke klapper kunnen zijn. Vier eigenaren van de Euromarkt hebben het initiatief genomen om de mogelijkheden voor woningbouw te onderzoeken. Dat doen ze in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, de huidige gebruikers van de bedrijfspanden en omwonenden van het gebied.

Lees ook: Provincie houdt vast aan geen woningen in Gnephoek en Noordrand: ‘Er zijn genoeg woningbouwplannen’