Ook donderdag geen treinverkeer tussen Alphen en Gouda

Foto: Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - De problemen op het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda zijn nog niet opgelost. De NS meldt dat er ook donderdag geen treinen rijden op het traject. De hele woensdag was het treinverkeer ook al gestremd.

Door blikseminslag in de nacht van dinsdag op woensdag is er veel kapot bij een spoorwegovergang in Waddinxveen. 'Je kunt denken aan opgeblazen accu's van overwegen, complete treinbeveilgingssystemen die stuk zijn, doorgebrande lichten van overwegen', zegt Coen van Kranenburg, woordvoerder van ProRail, tegen Studio Alphen. 'In Waddinxveen leggen we nu bijna een compleet nieuw stuk spoor aan, zo groot is de schade.'

De omvang van de schade is inmiddels in kaart gebracht. 'Er moeten zoveel onderdelen worden aangevoerd, waar de medewerkers zelfs soms op moeten wachten. Op dit moment is de voorzichtige prognose dat de storing donderdag om 20.00 uur verholpen is', meldde Van Kranenburg donderdagmiddag. Zo'n twee uur later meldde NS dat er ook na 20.00 uur geen treinen zullen rijden op het traject.

Zolang de storing op het traject duurt zet NS stopbussen in tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.