Ook Koningskermis niet terug naar Alphens centrum: Europapark definitieve plek

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kermis die tijdens en rond Koningsdag wordt georganiseerd in Alphen aan den Rijn, keert niet meer terug naar het stadscentrum. Het Europapark blijkt, na een eerste editie in 2022, een geschikte nieuwe locatie voor de kermis.

Het college van burgemeester en wethouders meldt dat de nieuwe locatie goed is bevallen. De nieuwe plek voor de kermis sluit beter aan op de activiteiten van de Alphense Oranjevereniging in het Europapark en bevindt zich bij de belangrijkste doelgroep: gezinnen met jonge kinderen.

Tijdens en na de editie van 2022 zijn in totaal veertien zienswijzen en overlastklachten ontvangen door de gemeente. Als belangrijkste aandachtspunten voor een volgende Koningskermis noemt het college onder meer het aanscherpen van verkeersveiligheid, het parkeren van omwonenden en het aanpakken van zwerfafval. Ook wordt het kermisterrein anders ingericht, zodat (geluids)overlastgevende attracties verder weg van woningen komen te staan.

Vanwege bouwactiviteiten is er in het Alphense centrum geen plek meer voor de kermis. Dat geldt ook voor de kermis die tijdens en voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt wordt georganiseerd. Die kermis is inmiddels definitief verplaatst naar het parkeerterrein van voetbalvereniging ARC.

Lees ook: Jaarmarktkermis keert niet meer terug naar het Alphense centrum