Opnieuw auto in vlammen opgegaan in Boskoop, deze keer aan de Mendelweg

BOSKOOP - Opnieuw is een personenauto in vlammen opgegaan in Boskoop. Maandagavond was het raak aan de Mendelweg, waar een auto zwaar beschadigd raakte. Dat meldt 112HM.nl.

Het voertuig stond geparkeerd voor een appartementengebouw. Brandweerlieden werden rond 22.15 uur gealarmeerd, zij hebben het vuur snel kunnen doven. Daarmee is ook voorkomen dat het vuur kon overslaan naar het gebouw waar de auto voor stond.

Onduidelijk is nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Daar zal onderzoek duidelijkheid over moeten geven.

Zorgen om veiligheid

Bewoners in de omgeving vertelden vorige maand zich zorgen te maken om hun veiligheid. In december ging aan de Waterlelie een auto in vlammen op, het achtste voertuig dat in een jaar tijd beschadigd raakte door brand. De politie liet weten dat de brandstichting aan de Waterlelie geen relatie lijkt te hebben met eerdere branden in de omgeving.

Burgemeester Liesbeth Spies zei daarna geen aanleiding te zien om maatregelen te nemen. 'Als het, zoals de politie aangeeft, een incidenteel geval is die geen verband heeft met eerdere voorvallen die ook weer op andere plekken in de wijk hebben plaatsgevonden, dan zou ik in alle eerlijkheid niet weten wat je als gemeente moet willen of kunnen', aldus Spies.

Lees ook: Autobranden in Boskoopse Snijdelwijk zorgen voor angst: ‘Bang dat mijn auto de volgende is’