Gepubliceerd op 30 Maart 2020 om 11.47 uur

Oproep huisartsenpraktijken: doneer persoonlijke beschermingsmaterialen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Huisartsenvereniging SHR (Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland) roept bedrijven en particulieren die persoonlijke beschermingsmaterialen hebben op om die af te staan aan een van de huisartsenposten in de regio.

Het gaat om mondkapjes (chirurgisch, FFP1, FFP2 en FFP3), plastic schorten (lange mouw en halter) en kunststof overalls. De materialen zullen met name gebruikt worden in de coronaspoedpost in Leiderdorp. Alle patiënten met een coronaverdenking die zijn doorgestuurd door de huisarts, komen naar deze praktijk in Leiderdorp. Mensen die twijfelen of hun materiaal geschikt is, worden gevraagd om bij voorkeur de spullen af te geven bij de huisartsenpost in Voorhout (Rijnsburgerweg).

SHR is het samenwerkingsverband tussen huisartsen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg (alleen Stompwijk), Nieuwkoop, Voorschoten en Zoeterwoude. De huisartsenposten in de Duin- en Bollenstreek (DDDB) hebben maandag gelijktijdig dezelfde oproep uitgedaan.

Lees ook: Coronabesmettingen in gemeente Alphen opgelopen van 35 naar 41

advertentie
 
advertentie