Oranje-international Robin Lindhout naar AZC Alphen, Andreas Miralis keert terug

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Robin Lindhout, de speler van het Nederlands waterpoloteam, komt volgend seizoen uit voor AZC Alphen. De topschutter speelde de voorbije zeven jaar als profwaterpoloër in het buitenland, maar keert weer terug naar Nederland. Na één seizoen De Zaan heeft de Griek Andreas Miralis besloten om weer voor AZC te gaan spelen.

Dávid György en Attila Kincses uit Hongarije komen naar Alphen. György staat volgens AZC bekend als een van de beste Hongaarse doelmannen en mid-voor Kincses is een voormalig international. In hun kielzog gaat een andere Hongaar, een goede vriend van beide aanwinsten, ook weer in Alphen spelen: Zoltan Kelemen, die vanaf 2008 vijf jaar voor AZC uitkwam.

Jeugdinternationals Thomas Glansdorp (De Ham) en Tim van den Bosch (De Dolfijn) maken eveneens de overstap. Samen met de jonge Alphense garde van AZC (Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, Stan de Mey, Dano de Mey en Sven Schoonderwoerd), die volledig in tact blijft, moeten zij de lange termijn toekomst van AZC gaan vormen.

De Italiaan Jacopo Mandolini en Laszlo Nagy uit Hongarije spelen al jaren voor AZC en blijven nog een seizoen aan de club verbonden. De buitenlandse aanwinsten van vorig seizoen vertrekken. Claudio Brancatello (Italië) gaat in Leiden voor ZVL-1886 polo'en, de Kroaten Marko Slade, Nikola Pavlicevic en Goran Blazevic keren terug naar hun vaderland.

Coaches Ron van der Wild en Adam Maklari

Ron van der Wild, die afgelopen seizoen instapte als interim-hoofdcoach bij AZC Alphen nadat Hans van Zeeland in februari per direct vertrok, is volgend seizoen als hoofdcoach eindverantwoordelijk voor de ploeg. Van der Wild was juist in de zomer 2019 na zes seizoenen gestopt als coach van AZC.

Adam Maklari, die stopt als speler van AZC Alphen, neemt de dagelijkse trainingen voor zijn rekening en zal tijdens wedstrijden naast Van der Wild plaatsnemen op de bank. Teammanager Roelof Huysse blijft aan het vlaggenschip verbonden en maakt als derde begeleider deel uit van de eredivisionist.

Oud-spelers Yuri Szeles en Jary Göbel nemen het tweede team en de oudste jeugdteams onder hun hoede. Oud-speler en -coach André de Jeu treedt weer in functie bij AZC Alphen en wordt verantwoordelijk voor het technische beleid bij de waterpolo-afdeling.

Oud-waterpolointernational John Jansen is sinds vorig jaar voorzitter van de omnivereniging AZC Alphen. 'We zitten vol ambitie en hopen op een mooie strijd om de prijzen. Het wordt een mooie en sterke competitie waar ik naar uitkijk', aldus Jansen. De ambitie van AZC is om aankomend seizoen, net als in 2018, landskampioen te worden.

Spelerscarrousel AZC Alphen

Nieuw: Tim van den Bosch (De Dolfijn), Thomas Glansdorp (De Ham), Dávid György (Kaposvári VK - Hongarije), Zoltan Kelemen (Het IJ), Attila Kincses (Vitoria - Portugal), Robin Lindhout (Quinto - Italië), Andreas Miralis (De Zaan).

Nieuw (eigen jeugd): n.v.t.

Blijven: Jacopo Mandolini, Dano de Mey, Stan de Mey, Laszlo Nagy, Sven Schoonderwoerd, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan.

Weg: Goran Blazevic (niet bekend). Claudio Brancatello (ZVL-1886), Adam Maklari (stopt), Nikola Pavlicevic (niet bekend), Marko Slade (niet bekend).