Gepubliceerd op 15 Februari 2018 om 12.14 uur

Overlast in Snijdelwijk neemt weer toe, tijdelijk cameratoezicht

BOSKOOP - In de omgeving van Lage Weide in de Boskoopse Snijdelwijk gaat de gemeente Alphen tijdelijk cameratoezicht invoeren. Dat komt omdat er de laatste maanden een aantal incidenten is geweest rondom de flat Lage Weide.

‘Het gaat om openbare geweldpleging, belediging, brandstichting, vernieling, geluidshinder en afsteken van vuurwerk’, vertelt burgemeester Liesbeth Spies. ‘We zijn met elkaar van mening dat de leefbaarheid en veiligheid in de wijk in het gedrang komt. Dit kunnen we niet tolereren.’

De camera’s worden voor een periode van vijf maanden opgehangen.

Jeugdbende

Het bericht over de invoering van cameratoezicht komt in dezelfde week als het nieuws dat het juist rustiger is geworden qua woninginbraken in de Snijdelwijk sinds kopstukken van een grote jeugdbende zijn gearresteerd. ‘De groep die nu overlast veroorzaakt bestaat uit een man of twintig. Het zijn bijvoorbeeld de jongere broertjes van verdachten die we eerder hebben gearresteerd’, zegt politie-teamchef John Nieumeijer. In een jaar tijd is de groep volgens hem gehalveerd.

Met preventie en de inzet van Marokkaanse jongerenwerkers hopen politie en gemeente de jongeren op het rechte pad te houden. Ondanks deze berichten, zegt de politie dat daar steeds betere resultaten in worden geboekt. ‘Van de tien gezinnen die wij begeleiden, zijn er vijf op het goede pad’, aldus Nieumeijer. Maar er zijn ook mensen nog altijd actief. Sommigen zijn ‘overgestapt’ van woninginbraken naar drugscriminaliteit.

advertentie
 
advertentie