Pas eind 2020 definitief besluit over sluiten buurt- en dorpshuizen

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 16.04 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Kees van Velzen (CDA) moet eerst een plan voor vervangende huisvesting maken, voordat de gemeenteraad beslist of buurt- en dorpshuizen Ridderveld, Westerhove, De Wielewaal (allen Alphen aan den Rijn) en Het Anker (Hazerswoude-Rijndijk) de deuren moeten sluiten.

Onder die voorwaarde stemt de gemeenteraad donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in met het beoogde plan van wethouder Van Velzen om per dorp en wijk één buurt- of dorpshuis aan te wijzen en te subsidiëren.

Eind 2020

De uiteindelijke consequentie van dat plan is dat Ridderveld, Westerhove, De Wielerwaal en Het Anker dicht gaan. Ridderveld trekt in bij zwembad AquaRijn, Westerhove bij Kaju Putih, De Wielewaal gaat naar Swaenswijk en voor Het Anker moet - in afwachting van de nieuwbouw - tijdelijk huizen in Rhynenburg.

Eind 2020 moet het plan voor vervangende huisvesting gereed zijn en neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Totdat iedereen een goede alternatieve plek heeft, blijven de huidige voorzieningen open. Wat een aantal politieke partijen niet eerlijk vindt is dat sommige buurt- en dorpshuizen (veel) meer subsidie krijgen dan anderen.

Hieronder kun je de radio-interviews met Peter Versteeg (Nieuw Elan), Marjon Verkleij (CDA), Maurits de Vries (D66), Henk Goes (PvdA) en Michel du Chatinier (ChristenUnie) terugluisteren.

advertentie advertentie