Picnic gaat ook in Alphen aan den Rijn bezorgen

Foto: Picnic

ALPHEN AAN DEN RIJN - De online-supermarkt Picnic gaat ook bezorgen in Alphen aan den Rijn. Vanaf april worden boodschappen met elektrische voertuigen aan huis bezorgd.

Inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen de Picnic-app downloaden en een plek op de wachtlijst reserveren. De online-supermarkt laat daarna Alphenaren gefaseerd toe. 'Alphen aan den Rijn is een stad met relatief veel gezinnen. Dit is een groep die het al erg druk heeft met werk, hobby’s en kinderen. We willen hen ritjes naar de supermarkt besparen door de boodschappen thuis af te leveren', zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, over de uitbreiding.

De websuper is van plan begin april voor het eerst de weg op te gaan met de elektrische bezorgwagens. Er wordt gestart met 10 wagens en 30 bezorgers, Picnic streeft ernaar om deze aantallen dit jaar al te laten stijgen.

Snelst groeiende bedrijf

Picnic werd in 2015 opgericht, inmiddels heeft het bedrijf ruim 400.000 klanten, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland.

Met de uitbreiding naar Alphen aan den Rijn gaat Picnic ook bezorgen in Koudekerk aan den Rijn en een deel van Hazerswoude-Rijndijk.