Piepklein sprankje hoop dat Kiki Bertens meedoet aan NK tennis in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans is klein dat Kiki Bertens mee gaat doen aan de NK tennis in Alphen aan den Rijn volgende maand. Een aantal weken geleden was het eigenlijk al duidelijk dat ze niet mee zou doen, maar er is volgens de KNLTB ruimte voor een heel klein beetje optimisme.

'Ze heeft nog geen nee gezegd', zegt toernooidirecteur Guus van Berkel. 'We hebben intensief contact met haar. Ze kijkt of het in haar schema past.' Meedoen is lastig voor Bertens omdat de NK (10-16 december) precies vallen in de periode dat zij zich voorbereidt op de Australian Open.

Welke tennissers doen er mee?

Eerder werd al bekend dat publiekstrekkers Robin Haase, Thiemo de Bakker en Richel Hogenkamp van de partij zijn. Ook rolstoelkoningin Diede de Groot, trainend bij Nieuwe Sloot, komt haar titel verdedigen. Bij de mannen geeft ook de Alphense proftenniser Jelle Sels acte de presence.

De tennisbond maakte woensdag bekend dat ook de broers Tallon en Scott Griekspoor zich hebben ingeschreven. 'De volledige top-4 van het Nederlandse mannentennis is erbij', meldt bondsdirecteur Erik Poel. Ook dubbelspecialist Matwé Middelkoop en Lesley Kerkhove gaan meedoen.