Politie gaat strenger optreden aan Topaasplantsoen, ook dagelijkse schoonmaak

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanwege de reeks incidenten de aflopen week aan het Topaasplantsoen en de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn gaat de politie extra surveilleren. 'We gaan strak optreden', waarschuwt de politie de raddraaiers. Ook stuurt de gemeente Alphen dagelijks een schoonmaakploeg naar de Edelstenenbuurt om eventuele rotzooi op te ruimen.

Vorige week moest de politie in vijf dagen bij tenminste drie incidenten in actie komen. Eén keer werd een man mishandeld door een groep jongeren, ook was er een ruzie tussen twee vrouwen en vrijdag werd de politie tijdens een controleronde bekogeld met eieren, glas en shampoo. Een negentienjarige vrouw die weigerde mee te werken, werd aangehouden.

Voor vorige week waren er ook al incidenten. Op sociale media werden foto's geplaatst van gesneuvelde auto- en portiekruiten. Ook wordt er geklaagd over brandstichting, drugshandel, inbraken, intimidatie en afvaldumping.

In kaart brengen

De komende tijd gebruiken gemeente en politie, samen met onder meer de woningcorporatie en jongerenwerkers, om goed in kaart te brengen wie de overlast veroorzaken. Als dat duidelijk is, kan besloten worden of en zo ja welke maatregelen getroffen gaan worden om de veiligheid en het woonplezier te verbeteren.

Lees ook: Gemeente, politie en woningcorporatie buigen zich over overlast Diamantstraat