Politieke vragen gesteld over overlast Topaasplantsoen en Diamantstraat

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politieke partij RijnGouweLokaal uit de Alphense gemeenteraad heeft vragen gesteld aan burgemeester Liesbeth Spies (CDA) over de overlast aan het Topaasplantsoen en in de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn. Volgens raadslid Ank de Groot voelen bewoners zich niet gehoord door de gemeente Alphen, politie of woningcorporatie Woonforte.

'Enige weken geleden heeft onze fractie met diverse bewoners in de Diamantstraat gesprekken gevoerd over de huidige situatie. Vernielingen, overlast, brandstichting en bedreiging bleken regelmatig voor te komen', aldus De Groot. Vorige week moest de politie drie keer optreden tijdens incidenten. Naar aanleiding van die incidenten heeft Spies samen met de politie besloten dat agenten extra gaan surveilleren en strenger optreden tegen raddraaiers.

'Aan haar lot is overgelaten'

RijnGouweLokaal vraagt aan het college van burgemeester en wethouders of er op korte termijn een plan van aanpak kan komen om de problematiek op de lange termijn op te lossen. Handhaving moet de eerste prioriteit hebben, maar ook Woonforte zal volgens De Groot zijn verantwoordelijkheid moeten nemen door extra huismeesters in te zetten. Cameratoezicht is niet per definitie een oplossing, volgens RijnGouweLokaal.

'Nu de politie met eieren bekogeld is, krijgt de zaak meer aandacht. Maar de mensen die er wonen vragen al heel lang om extra aandacht. Sommigen durven zelfs niet meer naar buiten zonder dat ze begeleid worden. Ook nu voelen bewoners zich niet veilig om hun verhaal te doen. Wij zijn van mening dat deze wijk te lang aan haar lot is overgelaten, omdat andere zaken meer prioriteit kregen', stelt De Groot.

Lees ook: Gemeente, politie en woningcorporatie buigen zich over overlast Diamantstraat