Raad van State heeft besloten: nieuwe Hoogvliet in Hazerswoude-Rijndijk blijft open

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De nieuwe supermarkt van Hoogvliet in Hazerswoude-Rijndijk mag open blijven. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten, die de bezwaren van concurrenten Albert Heijn in Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp ongegrond verklaart.

Sinds deze zomer is de nieuwe Hoogvliet open. De supermarktketen had twee kleine vestigingen in Hazerswoude-Rijndijk, maar heeft dat nu samengevoegd tot één grote supermarkt van 1200 vierkante meter aan de Willem Kloosstraat. Hoogvliet zit nu vlak naast Jumbo en het idee is dat beide supermarkten meer klanten kunnen trekken. Ook omdat het parkeeraanbod beter is.

Daar is Albert Heijn niet blij mee. Vooral de vestiging in Koudekerk vreest op termijn de deuren te kunnen sluiten, omdat Koudekerkers massaal naar Hazerswoude-Rijndijk zouden gaan. De Raad van State zegt niet uit te kunnen sluiten dat de nieuwbouw van Hoogvliet gevolgen heeft voor Albert Heijn, maar dat is geen reden om het bestemmingsplan ongeldig te verklaren.

Verder voerde Albert Heijn aan dat de verhuizing van Hoogvliet nadelig is voor het winkelaanbod en de leegstand in Hazerswoude-Rijndijk, maar daar is de Raad van State het ook niet mee eens. Op het oude Hoogvliet-terrein gaan nu appartementen gebouwd worden.

Lees ook: Strijd tussen supermarkten in Hazerswoude-Rijndijk dendert door