Remco Tuinenburg en Alphense Boys akkoord over contractverlenging

Foto: Gerrit Spruijt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys en Remco Tuinenburg hebben zich voor een nieuw seizoen aan elkaar verbonden. De trainer gaat op voor zijn derde - en hopelijk eerste coronavrije - seizoen bij de zondaghoofdklasser.

Voor Alphense Boys wordt dat het laatste seizoen als zondagvereniging. Met nog een piepkleine slag om de arm, omdat formele besluitvorming pas dit voorjaar plaatsheeft, stapt Alphense Boys na volgend seizoen over naar het zaterdagvoetbal. De roodwitten gaan dan deel uitmaken van de nieuwe vierde divisie, de opvolger van de huidige hoofdklassen.

'Om dan de hoofdklasse aan te kunnen, zullen we toch ook over enkele meer ervaren, volwassen spelers moeten beschikken. Ook dat is onderdeel van het plan waar we nu mee bezig zijn', reageert Tuinenburg op de clubwebsite.

'Betrokkenheid groeit'

'Ik zie op allerlei andere fronten binnen Alphense Boys dat de betrokkenheid van leden bij het eerste elftal en bij de vereniging in het algemeen groeit', zegt Tuinenburg over een ander doel dat hij had, behalve presteren op het veld en jeugdspelers laten doorstromen. 'Dat is zeker niet alleen mijn verdienste. Het plan waar we aan werken, omarmen we met elkaar. Het laat zien dat Alphense Boys meer is dan een goeie jeugdopleiding. Het is een verenging voor iedereen. Dat heeft inmiddels een mooie verbouwing van de kantine opgeleverd en de buitenkant krijgt ook een update, een Avondploeg die veel activiteiten organiseert, maar ook een technische commissie die op dit moment hard aan de toekomst van Boys 1 werkt. Ik vind het mooi om daar mijn steentje aan bij te dragen.'

Trainerscarrousel volgend seizoen: